ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА КОЛЕКТОРУ У НОВОМ СЕЛУ
03.08.2011

После вишемесечних одлагања на расписивању конкурса и прикупљању тендерске докуметације данас су у насељу Градске општине Палилула- Ново село отпочели радови на изградњи атмосферског колектора. Извођаче радова, раднике водопривредног предузећа „Јужна Морава“, а.д. у реструктуирању, који су изабрани као најповољнији понуђач за извођење радова на изградњи колектора у улици „Топлички партизански одреда“ у Новом Селу, обишао је председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић са сарадницима.

По речима Новице Станковића, техничког директора ВП „Јужна Морава“ и Дејана Ћирића, шефа градилишта, Уговорм о грађењу, који је потписан са ЈП „Дирекција за изградњу града Ниша“, предвиђено је да се радови на деоници од 940 метара улице „Топлички партизански одреди“ обаве у року од 120 дана. У првој фази пројекта биће постављене цеви Ф 700-1200 и израда прикључака на постојећу мрежу, од Нишаве до насеља. Завршетком ових радова отпоћеће  најављено асфалтирање ове саобраћајнице у Новом селу.

Остваривање инфраструктурних пројеката које смо најављивали, каже председник општине Палилула др Игор Новаковић се успешно реализују. У случају изградње колектора послови су поверени нишком предузећу „Јужна Морава“ које је у поступку реструктурирања. Упослиће се радници који су дуго били без посла, то  ми је посебно драго- истиче Новаковић. Иначе, у нашој општини у току су активности на изградњи Западне капије старог гробља „Горица“ и уређење Спомен парка „Бубањ“ које се остварује у оквиру суседског програма уз финансијску подршку Европске уније. Захваљујући активностима нашег пројектног тима добили смо и више донација у остваривању пројеката са ЛЕДИБОМ, ГТЗ, Сталном конференцијом градова и општина Србије. У току је и реализација пројекта из програма Еxchange 3 који је намењен социјално-угроженој категорији становништва.

Иначе Градска општина Палилула је по статистичким подацима Србије, који региструју просек примање по глави становника, на самом зачељу и спада у најсиромашније општина у Србији. Великим залагањем руковоства и пројектним активностима, у потекле три године, решени су многи проблеми са којима се суочавају становници ове организације локалне самоуправе града Ниша.